Mijn muzikale biografie

Welkom bij mijn muzikale biografie. Mijn naam is Edwin van Zuiden, bouwjaar 1977. Al zolang als ik me kan herinneren maak ik muziek. Dat begon op het electronisch orgel dat bij ons in de woonkamer stond. Als kind speelde ik al mee met de radio. Mijn ouders besloten mij op te geven voor orgelles. Dat heb ik lang volgehouden. Al snel maakte ik deel uit van het jeugdorkest van de muziekschool. Ook heb ik in verschillende keyboardensembles gespeeld.

Smartlappenzanger
In 1997 betrad ik voor de eerste keer met smartlappenduo ‘Bruin door de zon uit het zuiden’ het podium. We behaalden zelfs tweemaal de finale van het Zuidnederlands Smartlappenfestival in Eindhoven. In Maarheeze wonnen we in 1999 de ‘Smartlap der Smartlappen’. We traden met dit duo tot ver buiten de regio op, op uiteenlopende evenementen.

Cabaret
In 1999 ontstond vanuit het smartlappenduo de nieuwe cabaretgroep ‘Een Pot Nat’. Oorspronkelijk bestaande uit 3 personen, inmiddels is ‘Een Pot Nat’ een duo. We richten ons nog altijd op muzikaal cabaret. Komische typetjes met vaak droge humor maar altijd gekenmerkt door meerstemmig gezongen liedjes. ‘Een Pot Nat’ bestaat nog steeds. Interesse? Neem dan contact met mij op.

Allround muzikant
Sinds 1999 heb ik ook doorlopend in één of meerdere bands gespeeld. Inmiddels speelde ik ook slaggitaar. Mijn rol in elke band is of was zanger (lead/backing), toetsenist en slaggitarist. Bij gelegenheid speel ik ook basgitaar.

Toen in 2015 de vraag kwam of het geen tijd werd om weer eens iets met smartlappen te doen was ik direct enthousiast. Dit bleek de prelude te zijn voor theatergroep Sterk Spul. In theaterseizoen 2016/2017 speelden we ons eerste avondvullende programma ‘Theater van een lach en een traan’. Een mooie aanleiding om een accordeon aan te schaffen. Bij Sterk Spul mag ik als (Hammond)organist, accordeonist, pianist én zanger actief zijn.

Sinds april 2017 maak ik deel uit van ’42nd Avenue’. Een kwartet waar ik als toetsenist mijn bijdrage mag leveren. Ook ben ik sinds dat moment actief als zanger/entertainer op feesten en andere evenementen.

Mijn muzikale biografie is hopelijk nog lang niet af, ik hoop dat er nog veel mooie muzikale momenten op mijn pad komen!

%d bloggers liken dit: